Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron szczególnie uwielbiany przez dzieci w wersji ze szpinakiem, czosnkiem i delikatną piersią z kurczaka okraszony śmietanką.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1340
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 262
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1340
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 262
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 582
Składniki
1. Na maśle klarowanym przysmażyć cebulę na złoty kolor. 2. Dodać piersi kurczaka pokrojone w kostkę i podsmażyć na lekko złoty kolor ok 15-20 min na średniej mocy palnika. 3. Dodać mrożony szpinak i dusić do odparowania nadmiaru wody. 4. Wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem, maggi lub sosem sojowym do uzyskania gęstej konsystencji płynu. 5. Po wyłączeniu źródła ciepła dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. 6. Ugotować makaron, odcedzić i dodać do przygotowanego sosu szpinakowego- wymieszać i odczekać ok. 15 min., by smaki się przegryzły. Potrawę posypać ulubionym żółtym serem i zajadać się do bólu. SMACZNIE POLECAM!