Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dobrze doprawionych wątróbek jest obłędny!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1027
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 118
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1151
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 205
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1027
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 118
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1151
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 205
Składniki
Opłukane i odsączone wątróbki trzeba posiekać na paseczki. Jeśli są jakieś włókna to najlepiej je odciąć. Wątróbkę posypuje się przyprawami, ma być ostro.
Na patelni lekko zrumienia się cebule, potem dodaje paprykę a na koniec czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, zwiększa się ogień i dodaje się wątróbkę. Jest posiekana, wystarczy parę razy przemieszać i będzie gotowa. Najlepiej smakuje w białym pieczywie skropione sokiem z cytryny.
Smacznego :)