Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dobrze doprawionych wątróbek jest obłędny!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18881
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6890
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18881
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6890
Składniki
Opłukane i odsączone wątróbki trzeba posiekać na paseczki. Jeśli są jakieś włókna to najlepiej je odciąć. Wątróbkę posypuje się przyprawami, ma być ostro.
Na patelni lekko zrumienia się cebule, potem dodaje paprykę a na koniec czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, zwiększa się ogień i dodaje się wątróbkę. Jest posiekana, wystarczy parę razy przemieszać i będzie gotowa. Najlepiej smakuje w białym pieczywie skropione sokiem z cytryny.
Smacznego :)