Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dobrze doprawionych wątróbek jest obłędny!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7571
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7571
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Opłukane i odsączone wątróbki trzeba posiekać na paseczki. Jeśli są jakieś włókna to najlepiej je odciąć. Wątróbkę posypuje się przyprawami, ma być ostro.
Na patelni lekko zrumienia się cebule, potem dodaje paprykę a na koniec czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, zwiększa się ogień i dodaje się wątróbkę. Jest posiekana, wystarczy parę razy przemieszać i będzie gotowa. Najlepiej smakuje w białym pieczywie skropione sokiem z cytryny.
Smacznego :)