Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dobrze doprawionych wątróbek jest obłędny!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 974
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1996
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 974
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1996
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Opłukane i odsączone wątróbki trzeba posiekać na paseczki. Jeśli są jakieś włókna to najlepiej je odciąć. Wątróbkę posypuje się przyprawami, ma być ostro.
Na patelni lekko zrumienia się cebule, potem dodaje paprykę a na koniec czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, zwiększa się ogień i dodaje się wątróbkę. Jest posiekana, wystarczy parę razy przemieszać i będzie gotowa. Najlepiej smakuje w białym pieczywie skropione sokiem z cytryny.
Smacznego :)