Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotlety z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą. Szybkie w przygotowaniu i bardzo bardzo smaczne. Najsmaczniejsze kotleciki z kurczaka jakie do tej pory jedliśmy. Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12425
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5652
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12425
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5652
Składniki
Mięso kroimy w drobną kostkę. Solimy. Posypujemy pieprzem i szczyptą ziół prowansalskich. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Cebulkę siekamy na drobno. Wrzucamy na rozgrzaną jedną łyżkę oleju. Jak się zeszkli, dodajemy starty czosnek i szczyptę ziół prowansalskich. Kilka sekund jeszcze podsmażamy i dodajemy pokrojone w drobną kostkę pieczarki. Mieszamy i dusimy pieczarki maksymalnie dwie minuty. Podczas, gdy pieczarki dochodzą kroimy w drobną kostkę mozzarellę. Dodajemy do niej pieczarki, mięso, bułkę tartą i wszystko dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Lepiej, żeby były mniejsze, dzięki temu łatwiej przewracać je na patelni. Wystarczy obtoczyć kotleciki tak jak są w panierce i wkładać na rozgrzany tłuszcz. Kotlety smażymy około 2 minut z każdej strony, tak, jak każde mielone, na niedużym ogniu. Podajemy tradycyjnie z surówką, ziemniakami, czy ryżem.