Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekańce drobiowe zawsze cieszą się powodzeniem.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Oczyszczone, umyte osuszone mięso pokroić w drobną kostkę. Dodać łyżeczkę oleju rzepakowego oraz natkę pietruszki, zioła prowansalskie, pieprz czarny mielony i sól do smaku. Wymieszać i pozostawić w lodówce na na pół godziny. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić drobno pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojony czosnek. Dodać pokrojone drobno w kostkę pieczarki, masło i smażyć na wolnym ogniu. Dodać pieprz i sól do smaku. Smażyć do odparowania sosu. Wystudzić. Pomieszać razem mięso, pieczarki, bułkę tartą, jajko i starty żółty ser. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i grzać jeszcze ok 10 min. Podawać ciepłe najlepiej z sałatą. Sałatę lodową porwać na kawałki. Umyć, odwirować. Dodać startą na tarce dużą marchew. Dodać oliwę, ocet, miód, pieprz, sól do smaku i wymieszać. Smacznego.