Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z kurczaka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
W misce mieszamy filet z kurczaka posiekany lub pokrojony w drobną kostkę, jajka oraz przyprawy: sól, pieprz słodką paprykę oraz posiekaną pietruszkę. Następnie dodajemy mąkę oraz ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie smażymy kotlety średniej wielkości.( Na jeden kotlet przypada jedna pełna łyżka przygotowanej masy). Smażymy na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!