Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po aramejsku oznacza wyłuskane zielone ziarno) . Plus czarna sałata , pesto z pokrzywy , oliwki , fenkuł , rzepa, sok z cytryny, oliwa , sól i pieprz to pyszna, zdrowa i pożywna sałatka na dziś ! ️ By być silnym i zdrowy jak król puszczy - siła ŻUBRA ! ️
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
Kaszę Freekeh gotujemy w wodzie do miękkości. W międzyczasie opłukaną pokrzywę wrzucamy do malaksera razem z orzeszkami , fenkułem i oliwkami. Mielimy na gładką masę , oliwą i dodajemy sok z cytryny. Danie podajemy z tartą białą rzepą , listkami kolorowej sałaty i przygotowanym pesto pokrzywowym.