Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po aramejsku oznacza wyłuskane zielone ziarno) . Plus czarna sałata , pesto z pokrzywy , oliwki , fenkuł , rzepa, sok z cytryny, oliwa , sól i pieprz to pyszna, zdrowa i pożywna sałatka na dziś ! ️ By być silnym i zdrowy jak król puszczy - siła ŻUBRA ! ️
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1373
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1325
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1373
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1325
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Składniki
Kaszę Freekeh gotujemy w wodzie do miękkości. W międzyczasie opłukaną pokrzywę wrzucamy do malaksera razem z orzeszkami , fenkułem i oliwkami. Mielimy na gładką masę , oliwą i dodajemy sok z cytryny. Danie podajemy z tartą białą rzepą , listkami kolorowej sałaty i przygotowanym pesto pokrzywowym.