Do góry

Dania główne Przepis na:

Składanka schabowa

Składanka schabowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 827 Ocena: 8732

Dodano:

Odsłon: 754

Kiedy znudzą się Wam tradycyjne schabowe albo zostaną z poprzedniego dnia.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Pomidor
  • 5 plasterków sera żółtego
  • 5 łyżek majonezu
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Składanka schabowa

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. 5 plastrów mięsa rozkładamy i smarujemy majonezem.
    3. Na majonezie układamy po plastrze sera żółtego i po dwa plasterki pomidora

  2. 4. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem.

  3. 5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
    6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  4. 7. Kotlety gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 27 lipca to jest to - obiad na dziś jak nic:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 lipca Lubię takie nie standardowe wykorzystanie schabu, kurczaka, indyka, czy innego mięcha, bo Lew lubi urozmaicone żarełko ;p
Pysznie wygląda i już czuję jak smakuje :) A u nas dziś ... kopytka :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń