Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski zamiennik szparaga:) To raczej nieznane warzywo, trudno je dostać w zwykłym warzywniaku. Najlepiej więc uprawiać je samemu w ogródku. Polecam, bo smak jest nieopisany.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 279
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25639
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 279
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25639
Składniki
Korzenie skorzonery obieramy w rękawiczkach! Strasznie barwią ręce. Przed obraniem można je wyszorować. Obieramy zwykłą obieraczką, jak marchew lub inne korzenne warzywa.
Obrane korzenie moczymy w wodzie z dodatkiem soku z polowy cytryny przez ok.15 minut. Odcedzamy i gotujemy w nowej wodzie osolonej i z dodatkiem cukru i jednej kostki rosołowej.
Gotujemy aż stanie się miękka. Podajemy polaną bułką tartą.