Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski zamiennik szparaga:) To raczej nieznane warzywo, trudno je dostać w zwykłym warzywniaku. Najlepiej więc uprawiać je samemu w ogródku. Polecam, bo smak jest nieopisany.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Korzenie skorzonery obieramy w rękawiczkach! Strasznie barwią ręce. Przed obraniem można je wyszorować. Obieramy zwykłą obieraczką, jak marchew lub inne korzenne warzywa.
Obrane korzenie moczymy w wodzie z dodatkiem soku z polowy cytryny przez ok.15 minut. Odcedzamy i gotujemy w nowej wodzie osolonej i z dodatkiem cukru i jednej kostki rosołowej.
Gotujemy aż stanie się miękka. Podajemy polaną bułką tartą.