Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski zamiennik szparaga:) To raczej nieznane warzywo, trudno je dostać w zwykłym warzywniaku. Najlepiej więc uprawiać je samemu w ogródku. Polecam, bo smak jest nieopisany.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1131
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 546
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1131
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 546
Składniki
Korzenie skorzonery obieramy w rękawiczkach! Strasznie barwią ręce. Przed obraniem można je wyszorować. Obieramy zwykłą obieraczką, jak marchew lub inne korzenne warzywa.
Obrane korzenie moczymy w wodzie z dodatkiem soku z polowy cytryny przez ok.15 minut. Odcedzamy i gotujemy w nowej wodzie osolonej i z dodatkiem cukru i jednej kostki rosołowej.
Gotujemy aż stanie się miękka. Podajemy polaną bułką tartą.