Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamysł był jeden, skrzydełka…takie pieczone, zjarane lotki…kątem oka Mullermilch…jakieś nowe, pina colada…blah, blah, blah…Noc, bezsenna noc…Kimona marcuje się…i taki oto pomysł wpadł :P
Składniki
Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Marynujemy w sosie sojowym przez 60 min. Ponownie osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy w naczyniu żaroodpornym razem z pokrojonymi na ćwiartki szalotkami i przekrojoną na pół główką czosnku. Ananas razem z zalewą mieszamy z mlekiem, dodajemy kilka kropli tabasco, papaję, mieszamy i wylewamy na mięso. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Wstępnie pieczemy 30 min. Później włączamy termoobieg na 20 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.