Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemski smak kurczaka w połączeniu z z mięsem mielonym:)
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. C...
Odsłon: 20
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 812
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 180
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. C...
Odsłon: 20
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 812
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 180
Składniki
Skrzydełka umyć i "wyfiletować" z kości pozostawiając nie ruszoną jedynie lotkę. Posypać przyprawami skrzydełka, dodać łyżkę oleju i pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Następnie zrobić farsz z mięsa mielonego - dodając do niego bułkę tartą (można zrobić standardowo - dodając zamoczoną w wodzie i odciśniętą zwykłą bułkę), jajko i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko dobrze wymieszać. Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce "jarzynka" i podsmażyć z pokrojoną cebulką na oleju. Po ostygnięciu połączyć pieczarki z cebulą z mięsem mielonym i dobrze wymieszać.
Gotowy farsz wciskamy w skrzydełka, jeżeli nasze skrzydełka mają dziury, nie należy się tym przejmować, ponieważ farsz nie wypłynie podczas pieczenia. Tak przygotowane skrzydełka posypujemy przyprawami i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut. W połowie pieczenia przekładamy skrzydełka na drugą stronę.
Skrzydełka najlepiej podawać na ciepło - z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!! :)