Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pożywne danie, które robi się samo. Wszystkie składniki wkładamy do garnka lub brytfanki i dusimy pod przykryciem.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 78
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 164
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 426
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 78
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 164
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 426
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Cebulę siekamy. Grzyby kroimy w paski. Ziemniaki kroimy na większe kawałki. Czosnek rozgniatamy. Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę, kroimy w kostkę. Skrzydełka lekko oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu lekko szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy grzyby, ziemniaki, groszek, pomidory i mięso. Dolewamy bulion wymieszany z przyprawą, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 40 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.