Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do skrzydełek na grilla. Warto przygotować ją dzień wcześniej, zanurzyć w niej mięso i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wystarczy przełożyć skrzydełka na tackę lub ułożyć na blaszce i upiec na ruszcie lub w piekarniku. Skrzydełka przygotowane w ten sposób zyskują złocistą chrupiącą skórkę o słodko-słonym posmaku. Wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać.
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 512
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 255
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2378
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 512
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 255
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2378
Składniki
Kawałek imbiru obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj sos sojowy, płynny miód, oliwę i przyprawy. Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszaj.
Skrzydełka przełóż do marynaty. Wymieszaj, tak aby każdy kawałek skrzydełka był dokładnie pokryty sosem. Następnie miskę ze skrzydełkami przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Skrzydełka wyjmij z marynaty, przełóż na tackę lub blaszkę i grilluj na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.