Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do skrzydełek na grilla. Warto przygotować ją dzień wcześniej, zanurzyć w niej mięso i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wystarczy przełożyć skrzydełka na tackę lub ułożyć na blaszce i upiec na ruszcie lub w piekarniku. Skrzydełka przygotowane w ten sposób zyskują złocistą chrupiącą skórkę o słodko-słonym posmaku. Wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28080
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28080
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Kawałek imbiru obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj sos sojowy, płynny miód, oliwę i przyprawy. Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszaj.
Skrzydełka przełóż do marynaty. Wymieszaj, tak aby każdy kawałek skrzydełka był dokładnie pokryty sosem. Następnie miskę ze skrzydełkami przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Skrzydełka wyjmij z marynaty, przełóż na tackę lub blaszkę i grilluj na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.