Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz pikantne dania, skrzydełka na ostro muszą obowiązkowo pojawić się w twoim kulinarnym repertuarze. Ta wyrazista marynata nie tylko nadaje mięsu wyjątkowy aromat, ale również świetnie zmiękcza mięso, dzięki czemu skrzydełka z tego przepisu będą wręcz rozpływać się w ustach.
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10138
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 575
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 45
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 222
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10138
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 575
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 45
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 222
Składniki
Papryczkę umyj, przekrój i oczyść z pestek. Posiekaj drobno. Wymieszaj je wraz z musztardą, sokiem z cytryny, miodem, oliwą, chilli, papryką słodką oraz wędzoną.
Skrzydełka z każdej strony posól i popieprz. Następnie nasmaruj marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na 40 minut.
Po tym czasie odsącz mięso z marynaty, zostawiając jej pozostałości. Ułóż skrzydełka na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Po tym czasie posmaruj skrzydełka pozostałą marynatą i zostaw jeszcze na 10 minut.