Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, niedrogi i bardzo smaczny sposób na obiad. Skrzydełka są dobrze doprawione, chrupiące, ryż miękki – a wszystko robi się w jednej brytfance. Danie podajemy z ulubioną, sezonową sałatką. U mnie w domu najbardziej smakuje z sałatką z pomidorów, małosolnych ogórków, cebuli i śmietany.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119055
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2857
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119055
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2857
Składniki
Skrzydełka Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski (czosnek drobno siekamy), dodajemy olej i mieszamy. Marynatą nacieramy skrzydełka, układamy w misce, przykrywamy folią i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Surowy ryż wsypujemy na blachę (prostokątną), na wierzchu układamy pokrojone w plastry cebule, a na nią zamarynowane w przyprawach skrzydełka.
Sos Masło roztapiamy, dodajemy posiekany czosnek, vegetę, pieprz, paprykę, cukier, ketchup, wodę i dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy przygotowane skrzydełka z ryżem. Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 200 stopniach. Podajemy z ulubioną surówką.