Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, niedrogi i bardzo smaczny sposób na obiad. Skrzydełka są dobrze doprawione, chrupiące, ryż miękki – a wszystko robi się w jednej brytfance. Danie podajemy z ulubioną, sezonową sałatką. U mnie w domu najbardziej smakuje z sałatką z pomidorów, małosolnych ogórków, cebuli i śmietany.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1777
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1879
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1777
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1879
Składniki
Skrzydełka Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski (czosnek drobno siekamy), dodajemy olej i mieszamy. Marynatą nacieramy skrzydełka, układamy w misce, przykrywamy folią i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Surowy ryż wsypujemy na blachę (prostokątną), na wierzchu układamy pokrojone w plastry cebule, a na nią zamarynowane w przyprawach skrzydełka.
Sos Masło roztapiamy, dodajemy posiekany czosnek, vegetę, pieprz, paprykę, cukier, ketchup, wodę i dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy przygotowane skrzydełka z ryżem. Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 200 stopniach. Podajemy z ulubioną surówką.