Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, niedrogi i bardzo smaczny sposób na obiad. Skrzydełka są dobrze doprawione, chrupiące, ryż miękki – a wszystko robi się w jednej brytfance. Danie podajemy z ulubioną, sezonową sałatką. U mnie w domu najbardziej smakuje z sałatką z pomidorów, małosolnych ogórków, cebuli i śmietany.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 361
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 361
Składniki
Skrzydełka Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski (czosnek drobno siekamy), dodajemy olej i mieszamy. Marynatą nacieramy skrzydełka, układamy w misce, przykrywamy folią i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Surowy ryż wsypujemy na blachę (prostokątną), na wierzchu układamy pokrojone w plastry cebule, a na nią zamarynowane w przyprawach skrzydełka.
Sos Masło roztapiamy, dodajemy posiekany czosnek, vegetę, pieprz, paprykę, cukier, ketchup, wodę i dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy przygotowane skrzydełka z ryżem. Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 200 stopniach. Podajemy z ulubioną surówką.