Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na pyszne skrzydełka!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Smażymy (na smalcu) na patelni wok. Skrzydełka przygotować (odcinamy końcówkę i przecinamy je na pół). Suszymy je w ręczniku papierowym. Paprykę, cebulę, czosnek kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy skrzydełka i smażymy je aż nabiorą złocistego koloru (cały czas mieszamy). Trwa to ok 20 min. Potem dodajemy paprykę, cebulę i czosnek (mieszamy). Smażymy kolejne 5 min. Potem dodajemy sos sojowy i sos do woku. Smażymy mieszając maksymalnie 5 min. Po tym czasie nasze danie będzie gotowe. Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link poniżej:-) Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!