Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na pyszne skrzydełka!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2652
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 809
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1574
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14214
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2652
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 809
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1574
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14214
Składniki
Smażymy (na smalcu) na patelni wok. Skrzydełka przygotować (odcinamy końcówkę i przecinamy je na pół). Suszymy je w ręczniku papierowym. Paprykę, cebulę, czosnek kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy skrzydełka i smażymy je aż nabiorą złocistego koloru (cały czas mieszamy). Trwa to ok 20 min. Potem dodajemy paprykę, cebulę i czosnek (mieszamy). Smażymy kolejne 5 min. Potem dodajemy sos sojowy i sos do woku. Smażymy mieszając maksymalnie 5 min. Po tym czasie nasze danie będzie gotowe. Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link poniżej:-) Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!