Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno najlepsze - dlatego, że miałam surowych jurorów ok 10 osób 12-14 lat - stwierdzili, że są lepsze od KFC :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8314
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253070
Polecam.
Odsłon: 1405
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8314
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253070
Polecam.
Odsłon: 1405
Składniki
Wykonanie: Skrzydełka kroimy i osuszamy przekrawamy aby została mała pałeczka i cienka częśc skrzydełka ( tą cięką częśc można wykorzystać ale wiadomo jest w niej stosunkowo mało mięska) umyte skrzydełka przyprawiamy mieszanka dowolnych przypraw. Odstawiamy na godzinę. Przygotowujemy maceratę: wlewamy mleko, dodajemy przyprawy również do smaku 5 łyżek mąki ziemniaczanej oraz można dodać również łyżeczkę proszku do pieczenia dla utrzymania panierki. Dodajemy do tego nasze skrzydełka. Najlepiej przygotować sobie duże naczynie bądź jakiś..worek ? aby mniej się ubrudzić.
Mąka plus mąka ziemniaczana do worka, kolejno przyprawy można dodać proszku do pieczenia do tego dajemy nasze skrzydełka tak po pare sztuk, żeby każde z nim elegancko obeszło panierką i panierowane skrzydełka wkładam na głeboki tłuszcz i smaże do złotgo koloru. Wysmażone juz skrzydełka wykładam na brytfankę wyścieloną papierem do pieczenia. Trzymam w piekarniku ok 20 min w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Podaje z sosami sa paaaaalce lizać !