Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno najlepsze - dlatego, że miałam surowych jurorów ok 10 osób 12-14 lat - stwierdzili, że są lepsze od KFC :)
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Wykonanie: Skrzydełka kroimy i osuszamy przekrawamy aby została mała pałeczka i cienka częśc skrzydełka ( tą cięką częśc można wykorzystać ale wiadomo jest w niej stosunkowo mało mięska) umyte skrzydełka przyprawiamy mieszanka dowolnych przypraw. Odstawiamy na godzinę. Przygotowujemy maceratę: wlewamy mleko, dodajemy przyprawy również do smaku 5 łyżek mąki ziemniaczanej oraz można dodać również łyżeczkę proszku do pieczenia dla utrzymania panierki. Dodajemy do tego nasze skrzydełka. Najlepiej przygotować sobie duże naczynie bądź jakiś..worek ? aby mniej się ubrudzić.
Mąka plus mąka ziemniaczana do worka, kolejno przyprawy można dodać proszku do pieczenia do tego dajemy nasze skrzydełka tak po pare sztuk, żeby każde z nim elegancko obeszło panierką i panierowane skrzydełka wkładam na głeboki tłuszcz i smaże do złotgo koloru. Wysmażone juz skrzydełka wykładam na brytfankę wyścieloną papierem do pieczenia. Trzymam w piekarniku ok 20 min w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Podaje z sosami sa paaaaalce lizać !