Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musiałam spróbować, danie jest przepyszne, przepis od : https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-udka-pieczone-na-kapuscie,1946969,iwona2305.html Skrzydełka są przepyszne, soczyste, chrupiące z lekkim smakiem od kapusty.
rękaw do pieczenia ale nie koniecznie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16700
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16700
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5414
Składniki
Skrzydełka najlepiej obtoczyć w jakiejś kurczakowej przyprawie, robię własne mieszanki w typie gyros. Ale pieprz, sól i chili tez wystarczy.
Kapustę najlepiej o tej porze już przepłukać z nadmiaru kwaskowości. I jeszcze można dodać typowo kapuściane przyprawy i wymieszać. Użyłam rękawa do pieczenia, w kapuście lekko zagłębiłam skrzydełka. Piekłam całość 1 h potem rozcięłam rękaw i dopiekałam do chrupkości około 20- 30 minut.
Smacznego :)