Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta część kurczaka jest bardzo wdzięczna do obróbki i niezwykle smaczna. Można je robić w różnych odsłonach, ale dzisiejsza jest chyba najsmaczniejsza moim skromnym zdaniem.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Możemy użyć miód nawet jak jest skrystalizowany. Rozcieńczamy miód wrzątkiem, ale nie do postaci płynnej. Skrzydełka myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Wkładamy je do pojemnika żaroodpornego i smarujemy skrzydełka grubą warstwą przygotowanego miodu z obu stron.
Następnie całość obsypujemy z dwóch stron pieprzem ziołowym. Ta przyprawa pamięta czasy PRL, ale sama w sobie ma bardzo dobry smak. W tym przepisie używam celowo przypraw azjatyckich by była znaczna różnica w smaku. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by smaki wymieszały się. Wyjmujemy z lodówki nastawiamy piekarnik góra/dół na 220 st C. i wkładamy potrawę.
Pieczemy 50 minut pod przykryciem następnie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy następne 10-20 minut do zarumienienia. Podajemy np. z ryżem lub frytkami polewając sosem powstałym podczas pieczenia. Smacznego.