Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta część kurczaka jest bardzo wdzięczna do obróbki i niezwykle smaczna. Można je robić w różnych odsłonach, ale dzisiejsza jest chyba najsmaczniejsza moim skromnym zdaniem.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 641
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 27
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 174
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 641
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 27
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 174
Składniki
Możemy użyć miód nawet jak jest skrystalizowany. Rozcieńczamy miód wrzątkiem, ale nie do postaci płynnej. Skrzydełka myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Wkładamy je do pojemnika żaroodpornego i smarujemy skrzydełka grubą warstwą przygotowanego miodu z obu stron.
Następnie całość obsypujemy z dwóch stron pieprzem ziołowym. Ta przyprawa pamięta czasy PRL, ale sama w sobie ma bardzo dobry smak. W tym przepisie używam celowo przypraw azjatyckich by była znaczna różnica w smaku. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by smaki wymieszały się. Wyjmujemy z lodówki nastawiamy piekarnik góra/dół na 220 st C. i wkładamy potrawę.
Pieczemy 50 minut pod przykryciem następnie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy następne 10-20 minut do zarumienienia. Podajemy np. z ryżem lub frytkami polewając sosem powstałym podczas pieczenia. Smacznego.