Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka pieczone, a następnie glazurowane w słodko-ostrej, miodowej glazurze. Są chrupiące, soczyste i niewiarygodnie pyszne!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1784
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1784
Składniki
Olej mieszamy z przyprawami w proszku: chilli, papryką, czosnkiem, pieprzami, bazylią. Taką marynatą zalewamy skrzydełka na co najmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc). Wyciągamy z lodówki na 30 minut przed pieczeniem. Skrzydełka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach przez około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia przygotowujemy glazurę. W garnku mieszamy miód, sos sojowy, srirachę, olej sezamowy. Podgrzewamy, aż miód się będzie płynny i wszystkie składniki ładnie się połączą. Do gorącej glazury wrzucamy upieczone skrzydełka i sezam. Razem podgrzewamy jeszcze około minutę, bardzo dokładnie mieszając. Skrzydełka powinny być całkowicie pokryte glazurą. Podajemy od razu, najlepiej z frytkami i surówką lub świeżymi warzywami.