Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka z ciekawym wnętrzem

Skrzydełka z ciekawym wnętrzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 927

pewna odmiana dla tradycyjnie faszerowanego kurczaka

Składniki

  • skrzydełka 15 szt
  • pieczarki ok 30 dag
  • kasza jęczmienna 1 woreczek
  • chudy boczek ok 25 dag
  • olej
  • przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
  • cebula
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. odciąć od skrzydełka trzecią, najcieńszą część, w kolejnej części zrobić nacięcie wzdłuż 2 kostek, kostki wyłamać i usunąć, powiększyć powstała kieszonkę poprzez oddzielenie skóry od mięsa, mięso posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na noc do lodówki,
    2. kaszę ugotować, wystudzić,
    3. pieczarki umyć, pokroić w drobna kostkę, cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania wody, posolić,
    4. boczek pokroić w drobną kosteczkę, usmażyć na rumiano,
    5. kaszę, pieczarki i boczek wymieszać, doprawić solą i pieprzem,
    6. nadziewać farszem kieszonki w skrzydełkach, spinać wykałaczkami, wstawić piekarnika, piec ok 1 godz w 190-200 st,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń