Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pewna odmiana dla tradycyjnie faszerowanego kurczaka
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 403
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 200
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 403
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 200
Składniki
1. odciąć od skrzydełka trzecią, najcieńszą część, w kolejnej części zrobić nacięcie wzdłuż 2 kostek, kostki wyłamać i usunąć, powiększyć powstała kieszonkę poprzez oddzielenie skóry od mięsa, mięso posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na noc do lodówki, 2. kaszę ugotować, wystudzić, 3. pieczarki umyć, pokroić w drobna kostkę, cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania wody, posolić, 4. boczek pokroić w drobną kosteczkę, usmażyć na rumiano, 5. kaszę, pieczarki i boczek wymieszać, doprawić solą i pieprzem, 6. nadziewać farszem kieszonki w skrzydełkach, spinać wykałaczkami, wstawić piekarnika, piec ok 1 godz w 190-200 st, smacznego