Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne skrzydełka z kurczaka gotowane w aromatycznym bulionie drobiowym to pierwszy krok, by nadać im niepowtarzalnej miękkości, podczas gdy sos chili dodaje im mocno pikantnego charakteru, przełamując go subtelną słodycz cukru. Moc przypraw wzmacnia i podkreśla naturalny smak kurczaka. Skrzydełka te to idealne danie na spotkanie ze znajomymi, rodzinny obiad czy wyjątkową kolację. Ich apetyczny wygląd oraz intensywny aromat sprawią, że nie sposób im się oprzeć. Podane z dodatkami, które podkreślą ich charakter, staną się niezapomnianym daniem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11119
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3677
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11119
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3677
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Kurczaka umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Usuń resztki piór i przedziel skrzydełka na trzy części zgodnie ze stawami.
W garnku wymieszaj bulion, sos chili, brązowy cukier i wszystkie przyprawy. Doprowadź całość do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka do marynaty i gotuj całość przez 15 minut. Następnie delikatnie i ostrożnie przenieś skrzydełka na posmarowaną cienką warstwą oleju blachę od piekarnika.
Sos pozostaw w garnku i dalej go gotuj przez następne 15 minut lub lekkiego zgęstnienia.
Piecz skrzydełka z kurczaka w temperaturze 230 st. Celsjusza przez 15 minut, a następnie obróć je i piecz przez kolejne 15 minut lub do ładnego zbrązowienia skórki.
Przenieś upieczone skrzydełka z powrotem do garnka i wymieszaj całość krótko, by mięso oblepiło się sosem.
Podawaj danie na ciepło, od razu po przygotowaniu, posypane świeżymi ziołami, najlepiej z dodatkiem ogórków kiszonych lub lekkiej sałatki.