Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone na patelni bez dodatkowego tłuszczu, oprószone tylko solą i pieprzem. Jak jeszcze takich nie robiliście, to zakochacie się w tym naturalnym zapachu i smaku. Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 135
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1168
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 464
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 135
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1168
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 464
Składniki
Na początku skrzydełka przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą, następnie należy odkroić lotki. Tak przygotowane skrzydełka przekładamy do średniej miski, oprószamy solą i pieprzem, całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 30 minut. Po tym czasie układamy skrzydełka na zimnej i suchej patelni grubszą skórą do dołu i odpalamy gaz, ustawiamy średni płomień i podsmażamy 10 minut, następnie przewracamy skrzydełka na drugą stronę i podsmażamy kolejne 10 minut, po tym czasie przewracamy skrzydełka jeszcze raz i przykrywamy patelnię pokrywką, tak smażymy kolejne 10 minut i gotowe. Już teraz ściągamy skrzydełka z patelni i wrzucamy do niej ugotowany ryż i pokrojony drobno szczypior, całość podsmażamy 20 sekund mieszając, wyłączamy gaz i układamy na górę skrzydełka. Tak przygotowane danie można położyć na stole z patelnią, oczywiście na desce. Bardzo ładnie i zachęcająco to wygląda. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu z przepisem, tam dokładnie wszystko pokazuję.