Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewn...
Odsłon: 33
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1388
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 8381
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewn...
Odsłon: 33
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1388
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 8381
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty połączyć, marynatę trzeba spróbować i dobrać odpowiednie pod siebie ilości przypraw. Skrzydełka kurczaka natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny, najlepiej na noc. Następnie skrzydełka poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrzydełka piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, góra-dół, przez ok 40-45 minut – do miękkości mięsa (w połowie czasu pieczenia obróć skrzydełka na drugą stronę). Podawać na ciepło, ale świetnie też smakują w wersji na zimno.
Polecam