Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5898
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5898
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty połączyć, marynatę trzeba spróbować i dobrać odpowiednie pod siebie ilości przypraw. Skrzydełka kurczaka natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny, najlepiej na noc. Następnie skrzydełka poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrzydełka piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, góra-dół, przez ok 40-45 minut – do miękkości mięsa (w połowie czasu pieczenia obróć skrzydełka na drugą stronę). Podawać na ciepło, ale świetnie też smakują w wersji na zimno.
Polecam