Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 775
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9351
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 191
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 775
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9351
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 191
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty połączyć, marynatę trzeba spróbować i dobrać odpowiednie pod siebie ilości przypraw. Skrzydełka kurczaka natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny, najlepiej na noc. Następnie skrzydełka poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrzydełka piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, góra-dół, przez ok 40-45 minut – do miękkości mięsa (w połowie czasu pieczenia obróć skrzydełka na drugą stronę). Podawać na ciepło, ale świetnie też smakują w wersji na zimno.
Polecam