Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 31
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 41
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 92
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 31
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 41
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 92
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy.
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty połączyć, marynatę trzeba spróbować i dobrać odpowiednie pod siebie ilości przypraw.
Skrzydełka kurczaka natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny, najlepiej na noc.
Następnie skrzydełka poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Skrzydełka piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, góra-dół, przez ok 40-45 minut – do miękkości mięsa (w połowie czasu pieczenia obróć skrzydełka na drugą stronę). Podawać na ciepło, ale świetnie też smakują w wersji na zimno.