Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z papryką i pomidorami
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso gotujemy do godziny we wrzątku po czym wyciągamy, osuszamy i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Skrzydełka solimy, posypujemy papryką w proszku i pieprzem przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na tłuszczu który został ze smażenia podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Jak cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojoną paprykę , pomidory w puszce i liście laurowe. Całość chwilę dusimy, aby sos się ładnie połączył i dodajemy wodę, powstałym sosem zalewamy mięso. Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny.