Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z papryką i pomidorami
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Mięso gotujemy do godziny we wrzątku po czym wyciągamy, osuszamy i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Skrzydełka solimy, posypujemy papryką w proszku i pieprzem przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na tłuszczu który został ze smażenia podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Jak cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojoną paprykę , pomidory w puszce i liście laurowe. Całość chwilę dusimy, aby sos się ładnie połączył i dodajemy wodę, powstałym sosem zalewamy mięso. Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny.