Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z papryką i pomidorami
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72334
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 528
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72334
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 528
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Składniki
Mięso gotujemy do godziny we wrzątku po czym wyciągamy, osuszamy i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Skrzydełka solimy, posypujemy papryką w proszku i pieprzem przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na tłuszczu który został ze smażenia podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Jak cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojoną paprykę , pomidory w puszce i liście laurowe. Całość chwilę dusimy, aby sos się ładnie połączył i dodajemy wodę, powstałym sosem zalewamy mięso. Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny.