Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, szybki, prosty w wykonaniu i bardzo smaczny obiadek dla całej rodzinki. A do tego wszystko na jednej patelni! Soczyste i aromatycznie przyprawione skrzydełka z kurczaka podsmażone i duszone z ziemniaczkami, marchewką oraz cebulką. Palce lizać!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7922
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13694
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7922
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13694
Składniki
Skrzydełka myjemy, oczyszczamy i przecinamy na trzy części. Końcówki odrzucamy, nie będą nam potrzebne. Mięso przekładamy do miski, oprószamy przyprawami, mieszamy i odkładamy na około pół godziny. W międzyczasie marchewki obieramy i kroimy w słupki. Cebulki natomiast kroimy w ćwiartki. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Wszystkie warzywa umieszczamy w misce, oprószamy przyprawami i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy skrzydełka na dużym ogniu, z każdej strony na rumiano. Podsmażone mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samy m tłuszczu obsmażamy przez chwilę warzywa ciągle mieszając. Na patelnie dodajemy ponownie mięso, mieszamy. Całość zalewamy 1/3 szklanki wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i całość dusimy pod przykryciem przez około 35 minut – do całkowitej miękkości warzyw. Na koniec danie posypujemy siekanym koperkiem.