Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to skrzydełka są najsmaczniejszą częścią kurczaka jeżeli są właśnie w taki sposób przygotowane i podane.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15259
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1877
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15259
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1877
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówki (lotki), osuszamy, przygotowujemy marynatę w której mieszamy skrzydełka i odstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Najlepiej przygotować je dzień prędzej.
Po zamarynowaniu skrzydełek układamy je do pojemnika żaroodpornego, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 190°C przez 1 godz. 20 minut. Pół godziny przed końcem polewamy resztą marynaty. Do skrzydełek pasującym dodatkiem mogą być: pieczone ziemniaki, frytki lub ryż.