Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to skrzydełka są najsmaczniejszą częścią kurczaka jeżeli są właśnie w taki sposób przygotowane i podane.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4093
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 545
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15617
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4093
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 545
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15617
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówki (lotki), osuszamy, przygotowujemy marynatę w której mieszamy skrzydełka i odstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Najlepiej przygotować je dzień prędzej.
Po zamarynowaniu skrzydełek układamy je do pojemnika żaroodpornego, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 190°C przez 1 godz. 20 minut. Pół godziny przed końcem polewamy resztą marynaty. Do skrzydełek pasującym dodatkiem mogą być: pieczone ziemniaki, frytki lub ryż.