Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to skrzydełka są najsmaczniejszą częścią kurczaka jeżeli są właśnie w taki sposób przygotowane i podane.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 816
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8178
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13049
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 816
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8178
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13049
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówki (lotki), osuszamy, przygotowujemy marynatę w której mieszamy skrzydełka i odstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Najlepiej przygotować je dzień prędzej.
Po zamarynowaniu skrzydełek układamy je do pojemnika żaroodpornego, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 190°C przez 1 godz. 20 minut. Pół godziny przed końcem polewamy resztą marynaty. Do skrzydełek pasującym dodatkiem mogą być: pieczone ziemniaki, frytki lub ryż.