Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokoza jak jo na Slasku robia flaczki.Zapraszom!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Flakczki które kupuje u rzeznika juz przygotowane i pokrojone obgotowywuje dwa razy w domu.Nastepnie do wywaru wolowego ,w którym gotowalam mieso,por,seler,pietruszke ,2 marchewki daje flaczki ,wszystkie przyprawy czyli sól,pieprz,galke muszkatolowa,slodka,majeranek papryke,lisc laurowy,ziele angielskie.Gotuje do miekkosci.W tym czasieprzygotowuje zasmazke.2 pokrojone cebule podsmazam na 2 lyzkach klarowanego masla i zasypuje 2 lyzkami maki,mieszam.Doflaków dodaje starte 2 marchewki,przecisniety czosnek i zasmazke.Trzeba pokosztowac i ewentualnie jeszcze doprawic.
Tak przygotowane flaczki zostawiam przez noc i dopiero podaje nastepnego dnia. Zycze SMACZNEGO!!!