Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokoza jak jo na Slasku robia flaczki.Zapraszom!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2968
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6544
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2968
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6544
Składniki
Flakczki które kupuje u rzeznika juz przygotowane i pokrojone obgotowywuje dwa razy w domu.Nastepnie do wywaru wolowego ,w którym gotowalam mieso,por,seler,pietruszke ,2 marchewki daje flaczki ,wszystkie przyprawy czyli sól,pieprz,galke muszkatolowa,slodka,majeranek papryke,lisc laurowy,ziele angielskie.Gotuje do miekkosci.W tym czasieprzygotowuje zasmazke.2 pokrojone cebule podsmazam na 2 lyzkach klarowanego masla i zasypuje 2 lyzkami maki,mieszam.Doflaków dodaje starte 2 marchewki,przecisniety czosnek i zasmazke.Trzeba pokosztowac i ewentualnie jeszcze doprawic.
Tak przygotowane flaczki zostawiam przez noc i dopiero podaje nastepnego dnia. Zycze SMACZNEGO!!!