Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁE TRADYCYJNE DANIE KUCHNI HOLENDERSKIEJ. CIESZY SIĘ OGROMNĄ POPULARNOŚCIĄ WŚRÓD MIESZKAŃCÓW TEGO MAŁEGO KRAJU. SKŁADAJĄC WIZYTĘ W HOLANDII MOŻNA KUPIĆ TO DANIE JAKO GOTOWE W SUPERMARKECIE JEDNAK O WIELE SMACZNIEJSZE JEST WE WŁASNYM WYKONANIU.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Do miski włóż mięso wieprzowe, mięso wołowe, żółtka, bułkę tartą, musztardę, sos sojowy, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość trzeba dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z powstałej mieszaniny wyrób krótkie kiełbaski, owiń je plastrami boczku i zepnij te ruloniki wykałaczkami. Na patelni rozpuść masło lub margarynę. Połóż steki na wolnym ogniu – każdy bok ok. 2/3 minut. Następnie wlej szklankę wody i duś 15 minut. Holendrzy podają to danie wraz z frytkami, surówką oraz – oczywiście – z majonezem