Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁE TRADYCYJNE DANIE KUCHNI HOLENDERSKIEJ. CIESZY SIĘ OGROMNĄ POPULARNOŚCIĄ WŚRÓD MIESZKAŃCÓW TEGO MAŁEGO KRAJU. SKŁADAJĄC WIZYTĘ W HOLANDII MOŻNA KUPIĆ TO DANIE JAKO GOTOWE W SUPERMARKECIE JEDNAK O WIELE SMACZNIEJSZE JEST WE WŁASNYM WYKONANIU.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19362
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13090
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1742
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232205
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19362
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13090
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1742
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232205
Składniki
Do miski włóż mięso wieprzowe, mięso wołowe, żółtka, bułkę tartą, musztardę, sos sojowy, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość trzeba dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z powstałej mieszaniny wyrób krótkie kiełbaski, owiń je plastrami boczku i zepnij te ruloniki wykałaczkami. Na patelni rozpuść masło lub margarynę. Połóż steki na wolnym ogniu – każdy bok ok. 2/3 minut. Następnie wlej szklankę wody i duś 15 minut. Holendrzy podają to danie wraz z frytkami, surówką oraz – oczywiście – z majonezem