Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź pod pierzynką"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 30
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 30
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Składniki
Śledzie namocz w wodzie. Następnego dnia odsącz i pokrój w kostkę. Ułóż je na dnie okrągłych naczynek. Na nich umieść posiekany szczypiorek z cebulką oraz pocięte w kosteczkę obrane jabłka. Posmaruj tę warstwę majonezem.
Na niej połóż startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchew. Posyp ją ugotowanym na twardo i poszatkowanym jajkiem i ponownie posmaruj majonezem.
Ostatnią warstwą będzie starty upieczony burak. Wierzch udekoruj kawałkami śledzia i natką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 370 kcalŹródło: Kurier TV