Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź pod pierzynką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3645
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 140
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3645
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 140
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Składniki
Śledzie namocz w wodzie. Następnego dnia odsącz i pokrój w kostkę. Ułóż je na dnie okrągłych naczynek. Na nich umieść posiekany szczypiorek z cebulką oraz pocięte w kosteczkę obrane jabłka. Posmaruj tę warstwę majonezem.
Na niej połóż startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchew. Posyp ją ugotowanym na twardo i poszatkowanym jajkiem i ponownie posmaruj majonezem.
Ostatnią warstwą będzie starty upieczony burak. Wierzch udekoruj kawałkami śledzia i natką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 370 kcalŹródło: Kurier TV