Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale matiasy w oleju z przyprawami korzennymi, wraz z dodatkiem cebulki. Mniaaaam!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13570
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14989
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13570
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14989
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Składniki
Matiasy moczymy w zimnej wodzie pol godzinki, odcedzamy i osuszamy. Kroimy na kawalki. W miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, miód i olej. Dodajemy połamany liść laurowy, pieprz, mielone goździki, szczypte swiezo tartego muskatu, cynamon, imbir i roztarte w moździerzu ziele angielskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Do polmiska wykladamy warstwe sledzi, posypujemy drobno pokrojona cebulka, nastepnie znowu warstwa sledzi i cebulka. Zalewamy przygotowana marynata. Sledzie beda najlepsze na trzeci dzien, po dokladnym przegryzieniu sie smakow. Do tego chlebek z maslem - pycha!