Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale matiasy w oleju z przyprawami korzennymi, wraz z dodatkiem cebulki. Mniaaaam!!
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 194
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 491
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2982
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 151
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 194
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 491
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2982
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 151
Składniki
Matiasy moczymy w zimnej wodzie pol godzinki, odcedzamy i osuszamy. Kroimy na kawalki. W miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, miód i olej. Dodajemy połamany liść laurowy, pieprz, mielone goździki, szczypte swiezo tartego muskatu, cynamon, imbir i roztarte w moździerzu ziele angielskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Do polmiska wykladamy warstwe sledzi, posypujemy drobno pokrojona cebulka, nastepnie znowu warstwa sledzi i cebulka. Zalewamy przygotowana marynata. Sledzie beda najlepsze na trzeci dzien, po dokladnym przegryzieniu sie smakow. Do tego chlebek z maslem - pycha!