Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale matiasy w oleju z przyprawami korzennymi, wraz z dodatkiem cebulki. Mniaaaam!!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 483
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 483
Składniki
Matiasy moczymy w zimnej wodzie pol godzinki, odcedzamy i osuszamy. Kroimy na kawalki. W miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, miód i olej. Dodajemy połamany liść laurowy, pieprz, mielone goździki, szczypte swiezo tartego muskatu, cynamon, imbir i roztarte w moździerzu ziele angielskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Do polmiska wykladamy warstwe sledzi, posypujemy drobno pokrojona cebulka, nastepnie znowu warstwa sledzi i cebulka. Zalewamy przygotowana marynata. Sledzie beda najlepsze na trzeci dzien, po dokladnym przegryzieniu sie smakow. Do tego chlebek z maslem - pycha!