Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na postny obiad.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5559
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48060
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5559
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48060
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 2 cm. Można pokroić po skosie, żeby ładnie wyglądały. Umyty zielony ogórek obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Powstały sok z ogórka usunąć najlepiej na sicie odciskając. Ogórka przełożyć do salaterki i dodać jogurt, majonez, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz cytrynowy. Pomieszać. Dodać pokrojone śledzie. Sól dodać do smaku. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny żeby smaki się połączyły. Można zajadać ze świeżymi ziemniakami. Smacznego.