Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na postny obiad.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 2 cm. Można pokroić po skosie, żeby ładnie wyglądały. Umyty zielony ogórek obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Powstały sok z ogórka usunąć najlepiej na sicie odciskając. Ogórka przełożyć do salaterki i dodać jogurt, majonez, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz cytrynowy. Pomieszać. Dodać pokrojone śledzie. Sól dodać do smaku. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny żeby smaki się połączyły. Można zajadać ze świeżymi ziemniakami. Smacznego.