Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej smakują mężowi ,,,,
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2184
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8142
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1510
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2184
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8142
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1510
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem mleka,
Zalewa : 1/3 szklanki octu, 1,5 szkl. wody , 6 łyżek cukru, 1 cebula,/ pokrojona w talarki / , 3 ziela ang. , 2 liście laurowe-,trochę pieprzu ziołowego, wszystko zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia , zalewa musi byc zimna.
Po wymoczeniu , śledzie kroję na 2 części i wkładam do słoika , salaterki, i zalewam ostudzoną zalewą, jeszcze dodajemy 1 łyżeczkę oleju na wierzch. Takie śledzie wykorzystuje do bezposredniego zużycia albo robię sałatkę śledziową, mozna zrobić ze smietaną do obiadu,,,, smacznego.