Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej smakują mężowi ,,,,
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem mleka,
Zalewa : 1/3 szklanki octu, 1,5 szkl. wody , 6 łyżek cukru, 1 cebula,/ pokrojona w talarki / , 3 ziela ang. , 2 liście laurowe-,trochę pieprzu ziołowego, wszystko zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia , zalewa musi byc zimna.
Po wymoczeniu , śledzie kroję na 2 części i wkładam do słoika , salaterki, i zalewam ostudzoną zalewą, jeszcze dodajemy 1 łyżeczkę oleju na wierzch. Takie śledzie wykorzystuje do bezposredniego zużycia albo robię sałatkę śledziową, mozna zrobić ze smietaną do obiadu,,,, smacznego.