Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w ziołach"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Śledzie solone zanurz w wodzie lub mleku (na godzinę lub dłużej), a następnie opłucz. Jeśli śledzie mają skórę, ości i kręgosłup, wyfiletuj je, obierz ze skóry i pokrój na mniejsze porcje.
Obydwie cebule obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę. Następnie połącz ją z siekanymi świeżymi ziołami, przyprawą do ryb w proszku, pokruszonym listkiem laurowym, musztardą francuską z całymi ziarenkami gorczycy, płaską łyżeczką mielonej ostrej papryki oraz olejem i wszystko wymieszaj.
Pokrojone na kawałki śledzie przełóż do zakręcanego słoika, a następnie zalej je wcześniej przygotowaną ziołową zalewą.
Zakręć słoik i odstaw go w chłodne miejsce na godzinę lub dłużej. Śledzie ziołowe najlepiej smakują następnego dnia, gdy przez noc pozostaną w chłodnym miejscu.
Śledzie w ziołach podawaj z jasnym lub ciemnym pieczywem z masłem czosnkowym, udekorowane cienkimi plasterkami cytryny oraz gałązkami świeżego koperku.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 25 minut. Porcja: 330 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie