Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z marynowanym imbirem i porem to orientalna propozycja przepisu na nową wigilijną zakąskę.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22972
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15388
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22972
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15388
Składniki
Śledzie moczymy przez 3 godziny zmieniając wodę. Oczywiście po tym czasie próbujemy i sprawdzamy czy nie są za słone. Kroimy w paski o szerokości 2-3 cm. Przekładamy do miski.
Szalotkę i pora kroimy w półplasterki. Papryczkę chili drobno siekamy. Marynowany imbir kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko przekładamy do śledzi. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby składniki się przegryzły. Po tym czasie nasze śledzie w orientalnym stylu są gotowe… Smacznego :)