Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaki z kiełbasek z piure ziemniaczano-selerowym"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 50
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 150
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 50
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 150
Składniki
Kiełbaski zwiń i zepnij patyczkiem do szaszłyków. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim z obu stron ślimaczki z kiełbasy. Następnie wyjmij i przełóż do brytfanny.
Na patelnię wrzuć pokrojony boczek. Podsmaż i dodaj pokrojone cebule. Wlej przecier, wsyp kminek i całość zalej piwem. Dopraw tymiankiem i zagotuj.
Na ułożone w brytfannie podsmażone kiełbaski wyłóż masę pomidorową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp danie świeżymi listkami tymianku. Podawaj z piure warzywnym.
<strong>Piure selerowo-ziemniaczane</strong>
Seler i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej połowę masła i podsmaż warzywa. Całość dopraw solą i pieprzem. Wlej wodę i zagotuj. Ugotowane ziemniaki i seler odcedź, połącz z resztą masła i rozgnieć na gładką masę.Źródło: Na żywo