Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaki z kiełbasek z piure ziemniaczano-selerowym"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3438
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 98
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3438
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 98
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Kiełbaski zwiń i zepnij patyczkiem do szaszłyków. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim z obu stron ślimaczki z kiełbasy. Następnie wyjmij i przełóż do brytfanny.
Na patelnię wrzuć pokrojony boczek. Podsmaż i dodaj pokrojone cebule. Wlej przecier, wsyp kminek i całość zalej piwem. Dopraw tymiankiem i zagotuj.
Na ułożone w brytfannie podsmażone kiełbaski wyłóż masę pomidorową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp danie świeżymi listkami tymianku. Podawaj z piure warzywnym.
<strong>Piure selerowo-ziemniaczane</strong>
Seler i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej połowę masła i podsmaż warzywa. Całość dopraw solą i pieprzem. Wlej wodę i zagotuj. Ugotowane ziemniaki i seler odcedź, połącz z resztą masła i rozgnieć na gładką masę.Źródło: Na żywo