Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudzą nam się już tradycyjne dania z piersi z kurczaka zawsze pozostaje inwencja twórcza... ;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14567
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14567
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Składniki
Przyprawy wysypać na talerz i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż w paski. Najpierw nasmarować oliwą, a następnie obtoczyć w przyprawach, nadmiar strzepnąć.
Paski mięsa zrolować i spiąć wykałaczką. W rondelku rozgrzać olej (musi go być dość sporo,ponieważ ślimaki smaży się w głębokim tłuszczu) i smażyć ślimaczki przez ok. 4 min., po czym obrócić i kolejne 4 min.
Usmażone na papierze odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać np. z frytkami i jarzynami. Smacznego!