Do góry

Dania główne Przepis na:

Ślimaki z kurczaka

Ślimaki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5225

Dodano:

Odsłon: 543

Kiedy znudzą nam się już tradycyjne dania z piersi z kurczaka zawsze pozostaje inwencja twórcza... ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • kucharek 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ślimaki z kurczaka

Przygotowanie

  1. Przyprawy wysypać na talerz i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż w paski. Najpierw nasmarować oliwą, a następnie obtoczyć w przyprawach, nadmiar strzepnąć.

  2. Paski mięsa zrolować i spiąć wykałaczką. W rondelku rozgrzać olej (musi go być dość sporo,ponieważ ślimaki smaży się w głębokim tłuszczu) i smażyć ślimaczki przez ok. 4 min., po czym obrócić i kolejne 4 min.

  3. Usmażone na papierze odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać np. z frytkami i jarzynami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń