Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5520
Dodano: 24.05.2017
Odsłon: 588
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przyprawy wysypać na talerz i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż w paski. Najpierw nasmarować oliwą, a następnie obtoczyć w przyprawach, nadmiar strzepnąć.
Paski mięsa zrolować i spiąć wykałaczką. W rondelku rozgrzać olej (musi go być dość sporo,ponieważ ślimaki smaży się w głębokim tłuszczu) i smażyć ślimaczki przez ok. 4 min., po czym obrócić i kolejne 4 min.
Usmażone na papierze odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać np. z frytkami i jarzynami.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)