Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zapiekanka dla dzieci.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14377
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16459
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6615
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14377
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16459
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6615
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować na mleku (2 razy tyle mleka ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem soli do smaku, masłem i cukrem. W między czasie utrzeć żółtka , wymieszać z ugotowanym ostudzonym ryżem i rozetrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, wymieszać z masą ryżową, dodać skórki pomarańczowe, wlać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do przygotowanej foremki. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Podawać z dowolną konfiturą lub kwaśną śmietaną.