Do góry

Dania główne Przepis na:

Słodka ryżowa zapiekanka.

Słodka ryżowa zapiekanka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15052

Dodano:

Odsłon: 1066

Idealna zapiekanka dla dzieci.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż ugotować na mleku (2 razy tyle mleka ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem soli do smaku, masłem i cukrem. W między czasie utrzeć żółtka , wymieszać z ugotowanym ostudzonym ryżem i rozetrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, wymieszać z masą ryżową, dodać skórki pomarańczowe, wlać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do przygotowanej foremki. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Podawać z dowolną konfiturą lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń