Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zapiekanka dla dzieci.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1503
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17848
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1916
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1503
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17848
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1916
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować na mleku (2 razy tyle mleka ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem soli do smaku, masłem i cukrem. W między czasie utrzeć żółtka , wymieszać z ugotowanym ostudzonym ryżem i rozetrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, wymieszać z masą ryżową, dodać skórki pomarańczowe, wlać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do przygotowanej foremki. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Podawać z dowolną konfiturą lub kwaśną śmietaną.