Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zapiekanka dla dzieci.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1695
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1695
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować na mleku (2 razy tyle mleka ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem soli do smaku, masłem i cukrem. W między czasie utrzeć żółtka , wymieszać z ugotowanym ostudzonym ryżem i rozetrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, wymieszać z masą ryżową, dodać skórki pomarańczowe, wlać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do przygotowanej foremki. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Podawać z dowolną konfiturą lub kwaśną śmietaną.