Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana wzbogacona aromatami suszonych śliwkek i cynamonu. Słodka przyjemność.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15751
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15751
Składniki
Jabłka obrać. Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na cząstki.
Wymieszać z cynamonem, cukrem i śliwkami (można dodać stratą skórkę pomarańczową).
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem warstwami układać kaszę i owoce. Wierzch przykryć płatkami masła.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 30 minut. Zapiekanka jest gotowa, gdy na wierzchu powstanie rumiana skorupka.