Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana wzbogacona aromatami suszonych śliwkek i cynamonu. Słodka przyjemność.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Składniki
Jabłka obrać. Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na cząstki.
Wymieszać z cynamonem, cukrem i śliwkami (można dodać stratą skórkę pomarańczową).
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem warstwami układać kaszę i owoce. Wierzch przykryć płatkami masła.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 30 minut. Zapiekanka jest gotowa, gdy na wierzchu powstanie rumiana skorupka.