Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana wzbogacona aromatami suszonych śliwkek i cynamonu. Słodka przyjemność.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24940
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24940
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Składniki
Jabłka obrać. Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na cząstki.
Wymieszać z cynamonem, cukrem i śliwkami (można dodać stratą skórkę pomarańczową).
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem warstwami układać kaszę i owoce. Wierzch przykryć płatkami masła.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 30 minut. Zapiekanka jest gotowa, gdy na wierzchu powstanie rumiana skorupka.