Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy chodzi za mną coś słodkiego a rozum podpowiada, żeby zjeść coś treściwego i lekkiego :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Składniki
Bataty obieram cieniutko, myję, kroję na łyżce w cienkie plastry - nie przecinam ziemniaka do końca. Piekę w piekarniku ok 45 min w temp. 180 st góra dół.
Kalafior romanesco myję, gotuję ok. 20 minut wrzucając na wrzątek, nie solę. Na talerzu dodaję masło, które się roztapia i posypuję lub przybieram gałązką świeżego tymianku. Podaję z batatem. Słodko, lekko i smacznie :)