Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy chodzi za mną coś słodkiego a rozum podpowiada, żeby zjeść coś treściwego i lekkiego :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Składniki
Bataty obieram cieniutko, myję, kroję na łyżce w cienkie plastry - nie przecinam ziemniaka do końca. Piekę w piekarniku ok 45 min w temp. 180 st góra dół.
Kalafior romanesco myję, gotuję ok. 20 minut wrzucając na wrzątek, nie solę. Na talerzu dodaję masło, które się roztapia i posypuję lub przybieram gałązką świeżego tymianku. Podaję z batatem. Słodko, lekko i smacznie :)