Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy chodzi za mną coś słodkiego a rozum podpowiada, żeby zjeść coś treściwego i lekkiego :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 325
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1951
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3759
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 525
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 325
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1951
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3759
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 525
Składniki
Bataty obieram cieniutko, myję, kroję na łyżce w cienkie plastry - nie przecinam ziemniaka do końca. Piekę w piekarniku ok 45 min w temp. 180 st góra dół.
Kalafior romanesco myję, gotuję ok. 20 minut wrzucając na wrzątek, nie solę. Na talerzu dodaję masło, które się roztapia i posypuję lub przybieram gałązką świeżego tymianku. Podaję z batatem. Słodko, lekko i smacznie :)