Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy chodzi za mną coś słodkiego a rozum podpowiada, żeby zjeść coś treściwego i lekkiego :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3037
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3037
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Składniki
Bataty obieram cieniutko, myję, kroję na łyżce w cienkie plastry - nie przecinam ziemniaka do końca. Piekę w piekarniku ok 45 min w temp. 180 st góra dół.
Kalafior romanesco myję, gotuję ok. 20 minut wrzucając na wrzątek, nie solę. Na talerzu dodaję masło, które się roztapia i posypuję lub przybieram gałązką świeżego tymianku. Podaję z batatem. Słodko, lekko i smacznie :)