Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy chodzi za mną coś słodkiego a rozum podpowiada, żeby zjeść coś treściwego i lekkiego :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3699
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3699
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
Bataty obieram cieniutko, myję, kroję na łyżce w cienkie plastry - nie przecinam ziemniaka do końca. Piekę w piekarniku ok 45 min w temp. 180 st góra dół.
Kalafior romanesco myję, gotuję ok. 20 minut wrzucając na wrzątek, nie solę. Na talerzu dodaję masło, które się roztapia i posypuję lub przybieram gałązką świeżego tymianku. Podaję z batatem. Słodko, lekko i smacznie :)