Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie polędwiczki wieprzowe z pomarańczą w sosie maślanym, podane z kremowym risotto :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 291
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1717
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 291
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1717
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16860
Składniki
Mięso myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, kładziemy mięso i rumienimy z dwóch stron. Z pomarańczy trzemy 1/3 skórki. Owoc obieramy, by został sam miąższ i kroimy w kostkę. Skórkę i miąższ wrzucamy na patelnie, dodajemy 2 łyżki masła. Gdy masło się roztopi, podlewamy wodą, dodajemy paprykę, imbir i 1/2 kostki rosołowej. Przykrywamy i dusimy około 30 minut - dolewamy wody w razie potrzeby. Ryż gotujemy wg przepisu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulkę drobno siekamy, wrzucamy na lekko naoliwioną patelnie. Gdy cebulka zmięknie, dodajemy śmietanę, sól, pieprz, 1/2 kostki rosołowej, i czosnek przeciśnięty przez praskę - mieszamy. Gdy sos "odparuje", wrzucamy gotowy ryż i drobno posiekaną natkę pietruszki - podgrzewamy. Nakładamy na talerz risotto i mięso, polewamy sosem. SMACZNEGO :) Rady: sos można zmiksować lub przetrzeć przez sitko
Mięso myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, kładziemy mięso i rumienimy z dwóch stron. Z pomarańczy trzemy 1/3 skórki. Owoc obieramy, by został sam miąższ i kroimy w kostkę. Skórkę i miąższ wrzucamy na patelnie, dodajemy 2 łyżki masła. Gdy masło się roztopi, podlewamy wodą, dodajemy paprykę, imbir i 1/2 kostki rosołowej. Przykrywamy i dusimy około 30 minut - dolewamy wody w razie potrzeby. Ryż gotujemy wg przepisu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulkę drobno siekamy, wrzucamy na lekko naoliwioną patelnie. Gdy cebulka zmięknie, dodajemy śmietanę, sól, pieprz, 1/2 kostki rosołowej, i czosnek przeciśnięty przez praskę - mieszamy. Gdy sos "odparuje", wrzucamy gotowy ryż i drobno posiekaną natkę pietruszki - podgrzewamy.
Nakładamy na talerz risotto i mięso, polewamy sosem. SMACZNEGO :) Rady: sos można zmiksować lub przetrzeć przez sitko