Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodkie racuszki"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na kogel-mogel. Dodaj ser, jogurt, aromat i ostudzone masło.
Do masy serowo-jajecznej wsyp przesianą mąkę i delikatnie wymieszaj z ubitymi na sztywną pianę białkami.
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większość z nich pokrój na plasterki, resztę na połówki.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wylewaj porcje ciasta i układaj po kilka plasterków owoców.
Usmażone placuszki osącz na papierowym ręczniku. Posyp je cukrem pudrem i udekoruj pozostałymi truskawkami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270.Źródło: Super TV