Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel - Kotlet z niską zawartością kalorii
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 72
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1137
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 72
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1137
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
1. Ryż gotuj przez 25 min w mocno osolonej wodzie. 2. Odlej wodę i pozostaw ryż pod przykryciem na 10 min 3. Posiekaj drobno cebulę i morele 4. Mięso pokrój na cienkie plastry i obsmaż z 2 stron na patelni treflowej. 5. Dodaj do mięsa cebulę i smaż aż cebula się zeszkli. 6. Dodaj do mięsa wino, bulion, morele i duś przez 10 min pod przykryciem 7. Podawaj z ryżem i sosem. Smacznego !
Sos ze śmietanki : 1. Połącz śmietankę, otręby, curry, sól, pieprz, sok z cytryny