Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-ostre pałeczki z kurczaka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Dokładnie umyj każdą pałkę kurczaka, po czym pozostaw je na kilka minut na sitku, żeby mogły dobrze ociec.
Wymieszaj syrop klonowy z musztardą francuską, solą i pieprzem. Tak przygotowaną glazurą natrzyj mięso i odstaw je do lodówki na 4 godziny.
Dobrze rozgrzej grill ogrodowy lub elektryczny, następnie ułóż na ruszcie pałki namoczone w słodko-ostrej glazurze.
Grilluj kurczaka przez około 35 minut. Pamiętaj, by co kilka minut obracać pałki i smarować je pozostałym sosem. Dzięki temu mięso nie wyschnie i jeszcze lepiej przejdzie aromatem glazury. Danie serwuj z gałązkami świeżego rozmarynu.
Apetyczną dekoracją potrawy będą grillowane warzywa. W tej roli dobrze sprawdzą się ćwiartki pomidorów i plastry cukinii.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium