Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli co wziąć do pracy na lunch w słoiku #sloikdopracy to nasza nowa seria dań lunchowych i sałatek idealna dla wszystkich zapracowanych, którzy lubią jeść zdrowo i kolorowo. Nie wstydzimy się słoików, wręcz przeciwnie, uważamy, że słoik jest en vogue i wypada się z nim w pracy pokazać. To już 6-ta propozycja w naszej słoikowej serii.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2930
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 333
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2930
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 333
Składniki
Młodych ziemniaków nie trzeba obierać przed gotowaniem, wystarczy porządnie umyć, lekko szorując szorstką częścią gąbki do zmywania. Ugotować w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, czyli mniej więcej po dziesięciu minutach. Fasolce trzeba oskubać ogonki. Ją również gotuje się krótko, około dwunastu minut. Ziemniaki posypane koperkiem i fasolka zostały dwiema dolnymi warstwami w naszym słoiku. Fasolka została polana połową sosu. Potem do słoika trafił starannie odsączony z zalewy tuńczyk. Na koniec coś chrupkiego – umyte i pokrojone na kawałki rzodkiewki.
Sos – bardzo prosty: łyżka oliwy wymieszana z łyżeczką musztardy delikatesowej, odrobina soli i pieprzu. I na sam koniec mnóstwo aromatycznego, drobno posiekanego koperku. Słoik pełen pysznego jedzenia wędruje do lodówki