Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na pizzę inaczej, przekąskę na kolację I nie tylko. Jeśli nie wiesz jak ją zrobiłam Obejrzyj filmik na którym wszystko dokładnie widać. .
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4133
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 595
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17278
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3191
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 178
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4133
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 595
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17278
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3191
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 178
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta. Do miski wodą. Wkruszam drożdże a następnie dodaję cukier. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na kilka minut by drożdże zaczęły już pracować. Po tym czasie do zaczynu dodaję mąkę u mnie pszenna typ 500 oraz sól. Wyrabiam ciasto ok. 10 minut. Ciasto powinno być puszyste. Gdy jest już dokładnie wyrobione ostawiam do wyrośnięcia na ok. 40 min Kiełbasę oraz pieczarki kroję drobno i podsmażam na oleju. Można podsmażyć razem lub osobno. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Z ciasta wałkuję 2 duże okrągłe placki takiej samej wielkości. Na środku jednego układam ser Camembert i dookoła wykładam farsz. Posypuję serem żółtym. Przykładam drugim kawałkiem ciasta i nacinam I delikatnie zawijam w spiralki. Dokładnie jak to zrobić widać na filmiku. Smaruję jajkiem i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni około 25 minut Pycha.