Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na pizzę inaczej, przekąskę na kolację I nie tylko. Jeśli nie wiesz jak ją zrobiłam Obejrzyj filmik na którym wszystko dokładnie widać. .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta. Do miski wodą. Wkruszam drożdże a następnie dodaję cukier. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na kilka minut by drożdże zaczęły już pracować. Po tym czasie do zaczynu dodaję mąkę u mnie pszenna typ 500 oraz sól. Wyrabiam ciasto ok. 10 minut. Ciasto powinno być puszyste. Gdy jest już dokładnie wyrobione ostawiam do wyrośnięcia na ok. 40 min Kiełbasę oraz pieczarki kroję drobno i podsmażam na oleju. Można podsmażyć razem lub osobno. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Z ciasta wałkuję 2 duże okrągłe placki takiej samej wielkości. Na środku jednego układam ser Camembert i dookoła wykładam farsz. Posypuję serem żółtym. Przykładam drugim kawałkiem ciasta i nacinam I delikatnie zawijam w spiralki. Dokładnie jak to zrobić widać na filmiku. Smaruję jajkiem i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni około 25 minut Pycha.