Do góry

Dania główne Przepis na:

Słoneczny ryż z warzywami

Słoneczny ryż z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 526

Dodano:

Odsłon: 416

Czyli szybkie i lekkie danie! Z odrobiną słońca na talerzu!

Składniki

  • 3 łyżki czarnego ryżu
  • 2 łyżki bobu
  • 100g dyni hokkaido
  • 1 łyżeczka orzeszków pinii
  • przyprawy: sól morska, garam masala
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować (około 30 minut).

  2. Dynię pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą garam masala i zapiec w piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.

  3. Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać ze skórek.

  4. Wszystkie składniki wymieszać i podać z uprażonymi (na suchej teflonowej patelni) orzeszkami pinii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń