Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie mięso ułożone na ryżu nie wymaga przygotowywania dodatków.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4582
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418021
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4582
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418021
Składniki
Przygotuj najpierw mięso. Umyj je i osusz. Plastry schabu rozbij delikatnie tłuczkiem do mięsa, aby były cienkie i elastyczne. Dopraw każdy plaster solą i pieprzem z obu stron. Na każdym rozbitym kawałku schabu połóż plasterek szynki, a na wierzch plasterek sera. Zwiń mięso w roladkę, ciasno owijając nadzienie w środku. Możesz spiąć smaczek teścia wykałaczkami.
W garnku podgrzej passatę pomidorową i dodaj do niej śmietankę. Dopraw bazylią, solą i pieprzem do smaku, a następnie wymieszaj. Podgrzewaj przez kilka minut, aby sos nabrał aromatu.
Na dno naczynia żaroodpornego równomiernie rozłóż ugotowany ryż. Na ryżu ułóż przygotowane roladki schabowe, starając się je równomiernie rozłożyć. Zalej przygotowanym sosem pomidorowym, tak aby całe danie było równomiernie pokryte. Wierzch posyp startym serem żółtym.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wstaw naczynie żaroodporne z roladkami do piekarnika i piecz przez około 25-30 minut aż ser się roztopi i lekko zarumieni.