Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2151
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 801
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2151
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 801
Składniki
Kiełbasę pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię, aby się z niej wytopił tłuszcz. Do kiełbasy dodałam pokrojoną żółtą paprykę i smażyłam ok. 5 minut. Po tym czasie dodałam pokrojone w ćwiartki pieczarki i pół posiekanej cebuli. Wszystko osoliłam, podlałam małą ilością wody i dusiłam 10 minut. Po tym czasie wsypałam 100 gram ryżu i uzupełniłam wodą, którą ryż w czasie duszenia wchłaniał. Kiedy ryż się ugotował, dodałam łyżkę śmietany.