Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kotlety z mięsa mielonego drobiowego, zawsze z czymś łącze żeby nie były suche, dziś polecam połączenie z pieczarkami.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 588
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 856
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 588
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 856
Składniki
1. Mięso mielimy.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Do mięsa wbijamy jajka.
5. Dodajemy ½ szk. bułki tartej oraz sól.
6. Doprawiamy papryką.
7. Wyrabiamy masę mięsną i robimy kotlety, rozpłaszczamy i nakładamy kilka pieczarek.
8. Zawijamy , obtaczamy w bułce tartej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Kotlety gotowe. 11. Smacznego.